Tietoa kampanjasta

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Vuosittaiseen kampanjaan kuuluu keskeisesti valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä vanhustenviikon torstaina.

Mahdollista ikäihmisten luontoretket ja äänestä Vie vanhus ulos -kampanjaa Partioaitan Ympäristöbonus-kohteeksi

Bonuksella järjestetään ulkoiluapua tarvitseville iäkkäille luontoretkiä eri puolilla Suomea. Äänestykseen voivat osallistua kaikki 365-klubin jäsenet. Klubiin liittyminen käy helposti ja on täysin ilmaista. Äänestysaikaa on 20.12.2021 asti. https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/kohde-esittelyt/#ikaeinstituutti

Tänä vuonna kampanja järjestettiin 8.9.-8.10.2021 teemalla Yhdessä askeltaen.

Tuloksena

  • 15 624 ulkoilukertaa
  • 9 313 kilometriä
  • 105 paikkakunnalla
  • 235 tahoa mukana

Lue lisää kampanjan tuloksista uutisestamme.

Vuosittaisessa kampanjassa haastamme vapaaehtoisia, järjestötoimijoita, opiskelijoita, liikunnan ja hoitotyön ammattilaisia sekä läheisiä ja naapureita ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa.

Kampanjan lähtökohtana ovat vapaaehtoistyön periaatteet – vastavuoroisuus ja tasa-arvoisuus, itsemääräämisoikeus, luotettavuus, puolueettomuus ja vastuullisuus – joita kaikkien kampanjaan osallistuvien odotetaan noudattavan. Vapaaehtoistyön periaatteista kerrotaan tarkemmin täällä. Ikäinstituutti ei hyväksy rasismia eikä minkäänlaista muutakaan syrjintää.

Seuraavan kerran kampanjoidaan 7.9.-7.10.2022

Aiemmat kampanjat

  • Järjestetty 10 kertaa vuodesta 2011 alkaen
  • Eniten ulkoilukertoja on kirjattu vuonna 2019 – kuukauden aikana yhteensä 33 311.
  • Kampanja sai  vuodelle 2019 Partioaitan Ympäristöbonustukea 30 375 euroa. Bonusrahoilla tuettiin 41 Voimaa vanhuuteen -mentorointikunnan luontoretkeä ulkoilukampanjan aikana.